ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ

  1. Να μεταχειρίζεστε όλα τα όπλα σαν να είναι γεμάτα. Πάντα να θεωρείτε δεδομένο ότι ένα όπλο είναι γεμάτο ακόμα και αν πιστεύετε ότι είναι άδειο. Κάθε φορά που θα πιάνετε στα χέρια σας ένα όπλο να ελέγχετε αν είναι άδειο. Αν δεν ξέρετε πως γίνεται ο έλεγχος ή φοβάστε, αφήστε το όπλο αμέσως κάτω, και ζητήστε την βοήθεια ενός ειδικού.
     
  2. Να κρατάτε το όπλο στραμμένο προς την πιο ασφαλή κατεύθυνση. Με τον όρο Ασφαλή Κατεύθυνση εννοούμε το σημείο όπου μία τυχαία εκπυρσοκρότηση του όπλου, δεν θα προκαλέσει τραυματισμούς ή υλικές ζημιές. Να σημαδεύετε πάντα με το όπλο μόνο στο σημείο που θέλετε να πυροβολήσετε και ΠΟΤΕ μην στρέφετε το όπλο προς κάποιον άλλο ή προς τον εαυτό σας.
     
  3. Κρατήστε το δάχτυλό σας μακριά από τη σκανδάλη μέχρι να είστε έτοιμος να πυροβολήσετε. Πάντα να έχετε το δάχτυλό σας μακριά από τη σκανδάλη και έξω από το προστατευτικό της σκανδάλης μέχρι να είστε έτοιμοι να πυροβολήσετε.
     
  4. Γνωρίστε τον στόχο σας και τον περιβάλλοντα χώρο. Ελέχξτε αν ο χώρος μπροστά και πίσω από τον στόχο είναι άδειος πριν πυροβολήσετε τον στόχο. Επιλέχτε και Αναγνωρίστε τον στόχο σας και βεβαιωθείτε ότι είναι αυτός που θέλετε να πυροβολήσετε. Να έχετε επίγνωση για τις θέσεις και την κατάσταση των ανθρώπων γύρω σας πριν πυροβολήσετε

Share this Post